Newsletter
TOP produse
Detalii produs


Tablete efervescente Kalinor 15 buc.

Tablete efervescente Kalinor 15 buc.
110 RON
Potasiul aparţine grupului macroelementelor, adică este o substanţă minerală de care organismul are nevoie zilnic în cantităţi de mai multe sute de miligrame sau de câteva grame.

Din toate acestea rezultă că potasiul este de o importanţă-cheie în funcţionarea acelor ţesuturi, care sunt caracterizate de o rapidă modificare a potenţialului electric. Este un asemenea ţesut, de exemplu, ţesutul nervos, şi ţesutul muscular, dra funcţionarea oricărui alt ţesut este legată de repartizarea corespunzătoare a ionilor de potasiu.

Este foarte important în transportul substanţelor necesare fenomenelor vitale prin membrana celulelor. Are o importanţă ce iese în evidenţă faptul că şi transportul ionilor de hidrogen este legat de prezenţa potasiului, drept urmare potasiul joacă un rol esenţial şi în echilibrul gospodăririi acizilor –bazelor de către organism, deoarece poate influenţa modificările pH-ului într-o direcţie favorabilă pentru organism. Potasiul este necesar în reglarea nivelului de zahăr în sânge, respectiv metabolizarea acestuia este strâns legată de reglarea circulaţiei apei în organism. Este necesar pentru producerea acidului gastric, şi pentru funcţionarea normală a numeroase enzime.

Pe parcursul alimentaţiei în general preluăm suficient potasiu, însă numeroase stări patologice pot duce la pierderi însemnate de potasiu, în cazul în care intervine o astfel de situaţie, trebuie să ne îngrijim de completarea necesarului de potasiu. Lipsa /insuficienţa/ potasiului poate apărea în cazul medicamentaţiei ce produce efecte asupra glandelor suprarenale sau în cazul bolilor, respectiv în cazul stărilor patologice ale sistemului digestiv care provoacă diminuarea absorbţiei acestuia. De exemplu: medicamente diuretice sau substanţe ce produc efecte asupra corticosuprarenalei, bolile glandelor suprarenale sau ale rinichilor.

Administrarea pe parcursul unui timp îndelungat de laxative, diareea şi voma pot provoca, de asemenea, pierdere de potasiu – la fel ca şi anumite tulburări ale absorbţiei. Simptomele lipsei de potasiu se manifestă sub forma slăbiciunii musculare, a problemelor respiratorii şi tulburărilor de ritm cardiac. Simptomele generale ale lipsei de potasiu sunt lipsa poftei de mâncare, greaţa, senzaţia de vomă.

Dozare:1-3 tablete efervescente pe zi.

(aprovizionăm preparatul în termen de 24-72 de ore, în baza comenzii)
  • (Aducem la comanda in 2-3 zile direct din strainatate)
    Atentionare importanta! Produsele care au fost achizitionate in urma comenzii dvs de catre webshop-ul www.oncomplexpress.ro, nu sunt medicamente! Aceste produse, in concordanta cu reglementarea actuala oficiala din Romania, nu au efecte de vindecare sau de prevenire. Consumul acestor alimente, suplimente sau nutrienti speciali, care au fost special dezvoltate in scop terapeutic nu inlocuiesc, doar sustin, vin in ajutorul metodelor terapeutice traditionale medicale (de ex. cele oncologice) . Cu lansarea comenzii ne imputerniciti sa achizitionam produsele ce se afla in comanda!


    (aprovizionăm preparatul în termen de 24-72 de ore, în baza comenzii)
Creare magazin online